nedelja, 4. oktober 2015

Zbogom Lučko

Dragi blog prijatelji in prijateljice,

današnjo objavo  ob 4.oktobru svetovnem dnevu živali poklanjam in namenjem našemu hišnemu ljubljenčku, od katerega smo se in sem se morala posloviti 1.10. 2015, ob 20.55 je odšel.

Mala kepica je v naš dom prišla v začetku leta 2010.Kuža, ki nam je zapolnil dom in naša srca s svojo prezenco, energijo in bližino.

Danes, ko ga ni. Je dom praznejši-nekaj v njem manjka. Manjka zven 4 tačk, veselega laježa ob zvonenju hišnega zvonca, krožnih gibov veselja in mahanja z repkom ob vsaki vrnitvi skozi hišna vrata.
Posebna vez med človekom in živaljo, ki se splete na tako poseben čaroben način, da ob izgubi boli. Boli do kosti in še dlje, prav tja v globino duše.
Koliko vprašanj se ob takih dogodkih poraja niti zapisati ne znam-želim pa deliti z vami izgubo ljubljenčka, ki me je zaznamoval, veliko naučil, s svojo smrtjo pa opogumil za nadaljne poslanstvo, ki ga imam tu na tem svetu.


In  vedno znova in znova požene novo življenje.

Moje misli in čustva pa potrebujejo čas in mir za žalovanje ter opuščanje.

Narava dobro ve, kako to gre.

Prijeten večer in nov začetek oktobrskega tedna želim

Tamara

p.s. sedaj veste zakaj nič ne komentiram 

28 komentarjev:

  1. Lepo si to zapisala. Žal mi je zaradi vaše izgube. Vem, kako to boli...

    OdgovoriIzbriši
  2. Oh Tamara, I'm crying with, and also for, you here my dear girl. Your wonderful little friend is at peace, still wagging tail over The Rainbow Bridge I'm sure. My heart breaks for your sadness :( Sleep well little friend.

    Love and hugs

    Di xx

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo si zapisala. Čutim s teboj in popolnoma razumem tvojo žalost ob nastali praznini. Ko je pred skoraj štirimi leti od nas odšel papagaj, ki nas je razveseljeval in jezil dolgih 30 let, me je popolnoma strlo. Še danes ga slišim, kako me pozdravi, ko stopim skozi vrata... :-( Ampak, kot praviš, življenje gre naprej. In prav je tako. Vzemi si čas.

    OdgovoriIzbriši
  4. jako mi je žao bog tvog gubitka..

    OdgovoriIzbriši
  5. OMG Tamara, I'm so sorry for your loss. This hurt's...
    Hugsss, Gaby

    OdgovoriIzbriši
  6. Žalostno! Se kar bojim dneva, ko sem bom morala jaz posloviti od katerega od naših muckov. :(
    Drži se ....
    Lp, t.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ojoj Tamara, žal mi je in vedi, kako predobro te razumem...2x sem šla čez vse to, zato sedaj ne dovolim več nobenega psa v hišo ....preveč jih imam rada in preveč boli, pa je minilo že 6 let od naše kokeršpanjelke Kaje. Tisti, ki to ne doživi, res ne more vedeti (in mu je kar malo hecno, meni ni bilo, hčeri tudi ne, ker je bila njena, obe sva bili cel teden na blagih pomirjevalih,...preprosto, hoče te zadušit, ne moreš ne jokat, ne dihat), ....še zdaj mi gre na jok, ko se spomnim. Ne morem ti reči, da bo minilo, traja še dolgo, vsaka stvar te bo spomnila nanj, preprosto rabiš svoj čas. lp

    OdgovoriIzbriši
  8. Težke so takšne izgube in tudi pri nas smo se po podobni izkušnji pred leti odločili, da ne bomo imeli več psa, ker je preveč boleča izguba. Žal mi je in le vzemi si čas za žalovanje, saj to pomaga.

    OdgovoriIzbriši
  9. Draga Tamara, jokam ob tej objavi. Sočustvujem s tabo, saj vem kako je težko ob takšni izgubi.

    OdgovoriIzbriši
  10. Tamara, te razumem. Tudi mi smo imeli podobne izkušnje. Vsako slovo je težko. Čas pa celi rane in popušča bolečino ob misli.

    OdgovoriIzbriši
  11. Draga Tamara, takšne objave me pa spravijo v jok in spomine. Spomina na našo BO, pudlico, od katere smo se poslovili 5.11. 2012. Bila je v 16. letu in je bila naša velika ljubezen, ki jo je tudi v ogromni meri vračala. Kljub letom, ki so minila, jo hudo pogrešam in te razumem, kaj sedaj prestajaš ti. Sama sem se odločila (tudi zaradi svojih let), da ne bom nikoli več imela živali, kajti težko je prenašati izgube. Sedaj ljubezen dajem vsem živalim, ki jih imamo v vasi:), naša BO pa lepo počiva na vrtu in se vsake toliko časa kaj pomeniva:) LP Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  12. Oh so sad news, we are so alone without our lovely friends ♥ So difficult moments...
    I'm so sorry my friend, i think of you ♥

    OdgovoriIzbriši
  13. So sad :( :( :( sending big hugs xx

    OdgovoriIzbriši
  14. ojoj, kako žalostno, uboga ti, drži se!

    OdgovoriIzbriši
  15. Zelo zelo boleča je izguba hišnega ljubljenčka, pred tremi leti smo po skupnih 12 letih, izgubili našo muco Tačko in še sedaj se pogosto spomnim nanjo. Boli in boli in ne moreš pozabiti. Ampak ne morem se strinjati z zgoraj zapisanim, da zato nobenega več. Mi smo namesto nje dobili dva nova mucka, ki sta sedaj naša ljubljenčka. Se mi zdi, da je tako lažje preboleti.

    OdgovoriIzbriši
  16. Boleče je če izgubiš nekoga, ki ga imaš rad pa naj bo to človek ali žival. Žal mi je za tvojega kužka. Naj živi v spominu.

    OdgovoriIzbriši
  17. May good memories of him warm your heart. Sending a hug across the ocean.

    OdgovoriIzbriši
  18. Hi My sweet friend I am just popping in to say Hi and see how you have been.
    I have a breast cancer awareness challenge going on right now I thought I would let you know so you can come and enter!!
    . Have a blessed day
    DIANA L.

    DL.ART DESIGN TEAM MEMBER
    DL.ART
    http://dianamlarson.blogspot.com
    http://dianamlarson.ctmh.com


    OdgovoriIzbriši
  19. I am praying for you and your family for your difficult loss , I pray for peace and comfort for you as you grieve. I am so sorry my friend.
    HUGS ((((())))))
    Diana

    OdgovoriIzbriši
  20. I'm so very sorry for your sad loss, Tamara. May the memories of your happy times bring you comfort. Hugs, Darnell

    OdgovoriIzbriši
  21. Ojoj, tudi meni je žal za tvojo izgubo in te popolnoma razumem... čez čas bo lažje... in videla boš, da bo prišel čas, ko se bo v tvoje življenje zopet prikradel zven 4ih tačk in ti popolnoma prevzel srce - le pustiti moraš...

    OdgovoriIzbriši
  22. Žal mi je za tvojo izgubo. Vem, da ni lahko, ko izgubiš hišnega ljubljenčka. :( Naj počiva v miru. xx

    OdgovoriIzbriši
  23. O, draga Tamara, zelo dobro te razumem. To so težki trenutki Drži se.

    OdgovoriIzbriši
  24. Tamara,
    lepi spomini ostajajo. Naj vam bo čas z njimi naklonjen. Lp

    OdgovoriIzbriši
  25. Draga Tamara, kako hudo mi je tole brati, natančno vem, kako se počutiš. Precej živalskih izgub je že bilo v mojem življenju in vem, kako težko je preboleti ... Že sedaj me stisne ob misli, da našega ljubljenega Timija enkrat ne bo več (vzela sem ga iz zavetišča pred desetimi leti). Vse dobro želim, drži se! Maja

    OdgovoriIzbriši
  26. Lepo si to napoisala in žal mi je da je prišlo do tega. Včasih je življenje nepredvidljivo, vendar ga moramo sprejeti takšnega kot je pa čeprav ni prijetno.... Vse dobro in drži se!

    OdgovoriIzbriši
  27. Tamara žal mi je za tvojega kužka... Narava je včasih kruta, vendar se vse zgodi z nekim razlogom. Drži se - smo s teboj!

    OdgovoriIzbriši
  28. Draga Tamara, vem, kako je izgubiti hišnega ljubljenčka. Kar naenkrat zavlada praznina, vsakič, ko stopiš skozi vrata, pričakuješ topel pozdrav, potem pa se spomniš, da ga ne bo. Naj praznino čim prej zapolnijo prijetnejše stvari. Drži se!

    OdgovoriIzbriši

Hvala da ste se oglasili na mojem blogu in pustili dragocen komentar. Želim vam lepe trenutke še naprej.